Следвайте Гласове в ТелеграмЗатварянето на Руската църква в София е част

...
Следвайте Гласове в ТелеграмЗатварянето на Руската църква в София е част
Коментари Харесай

Проф. Иво Христов: Затварянето на Руската църква още веднъж показа слугинския манталитет на политическата ни класа

Следвайте " Гласове " в Телеграм

" Затварянето на Руската черква в София е част от подтекста на световния спор сред Запада и Изтока. По време на война всичко става жертва на главната цел. Такава е логиката на войната - черно-бяла, без нюанси, без взаимни отстъпки и угризения ". Това разяснява пред БНР проф. Иво Христов. 

И добави, че цялата българска политическа история - от Междусъюзническата война насам, потвърждава, че: 

" България не е фактор в нищо, няма гръбнак, няма лично мнение, нейната политическа класа постоянно е имала слугински нрав. Затова не очаквайте да се случи това, което се случва в Полша, Унгария, Румъния или Словакия. Традицията да се присламчваме към по-силния, както ни се коства, в съответната военно-политическа обстановка постоянно надвива ". 

По думите му светът навлиза с все по-голямо ускоряване на турбуленция: 

" И е доминиран от Съединени американски щати и нейната клиентела. Новите съперници на този ред - Китай, Русия, Индия, ще се ускоряват от ден на ден. Когато се преаранжират силите, досегашният хегемон дава ясно да се разбере, че няма да се спре пред нищо, с цел да резервира статуквото ". 

В предаването " Политически НЕкоректно " проф. Христов разяснява, че настоящето ръководство на България се дефинира от външния фактор. 

" Виждаме доразрушаване на нежната институционална просвета. Виждаме продължение на трендовете за демографско, икономическо, политическо, ментално сриване на тази страна. Времето на нашата страна изтича ". 

Според него на районно равнище, като се изключи София, резултатите от локалните избори са предопределени:  

" Тлъстите дробчета са тези, които движат юнаците по полето на политиката. София е огромна хапка, а и има и символен миг ". 

Проф. Христов не изключи опцията следващата година евровотът да съвпадне с предварителни парламентарни избори. 

Относно президента и възможен негов предстоящ план, той съобщи: 

" Неговата мощ е в това, че хем участва, хем се извисява над политическото тресавище. Но сега, в който влезе в оперативната политика, ще стане част от нея и по него ще полепнат всички мръсотии на българския политически живот и ще го завлекат на дъното. Трябва да бъде политически фактор, без да влиза в оперативната политика ". 

Интервюто на Петър Волгин с проф. Иво Христов в предаването " Политически НЕкоректно " можете да чуете тук. 

Инфо: БНР

 

 

 

 

Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР